Introductie

Pijnacker-Nootdorp is een gezellige gemeente op een landelijke locatie in de Randstad. De gemeente ligt in een weids en uitgestrekt groengebied tussen de grote steden Rotterdam, Den Haag en Delft. Pijnacker-Nootdorp bestaat uit drie dorpen: Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw en uit het buurtschap Oude Leede. Zij hebben ieder hun eigen karakter, maar de sfeer is overal dorps en familiair. De winkeliers kennen hun klanten en staan altijd klaar voor een praatje.

Ook bij de vele (sport)verenigingen is er gemakkelijk contact met dorpsgenoten, of het nu gaat om de tennis-, voetbal-, paardensport-, hockey,- of dartvereniging. Jaarlijks zijn er verschillende culturele evenementen waar het hele dorp elkaar treft.

Dit burgerjaarverslag van de burgemeester van Pijnacker-Nootdorp biedt een terugblik over 2014 en 2015. U vindt hier informatie over de gemeentelijke organisatie, veiligheid, dienstverlening en over politieke ontwikkelingen in de afgelopen twee jaar.

Burgemeester Ravestein

Francisca Ravestein is geboren in Leiden. Ze startte haar politieke carrière in 1980 in een Rotterdamse deelgemeente, daarna was zij tien jaar fractievoorzitter in de gemeenteraad van Rotterdam, gevolgd door vier jaar in de Tweede Kamer met als portefeuille onder meer Ruimtelijke Ordening, Integratiebeleid, MKB, Monumentenbeleid en Sport. Ze vervolgde haar bestuurlijke carrière als wethouder in de gemeente Renkum en als waarnemend burgemeester in Beverwijk. Hierna was ze ruim zes jaar burgemeester in de gemeente Opsterland en sinds 25 juni 2014 is zij burgemeester van de gemeente Pijnacker-Nootdorp als opvolger van Rik Buddenberg. 

Taken

De burgemeester heeft verschillende rollen en bevoegdheden. Zij is onder meer voorzitter van het college van burgemeester en wethouders en van de gemeenteraad, en is verantwoordelijk voor de handhaving van de openbare orde.
In haar functie is de burgemeester onder meer lid van het regionaal bestuurlijk overleg van de Politie Eenheid Den Haag en van het Algemeen Bestuur Veiligheidsregio Haaglanden. Daar heeft zij de portefeuille Acute Zorg.

Naast deze taken heeft de burgemeester ook burgerzaken, bezwaar en beroep, cultuur, communicatie en citymarketing in haar portefeuille. Ook de samenwerking met andere gemeenten en overheden valt onder haar verantwoordelijkheid.

Gemeente in beeld

U bent hier